Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 11:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/blinda-journalister-kritiska-till-mediebild-av-funktionshinder/

SVERIGE

Blinda journalister kritiska till mediebild av funktionshinder

Både Áine Kelly-Costello och Isabelle Ulfsdotter har arbetat som reportrar innan de började studera journalistik vid Göteborgs universitet.
Foto: Tomas Ohlsson

Som supermänniskor som klarar allt om de bara vill – eller som offer för en tragisk olycka. Journalisterna Áine Kelly-Costello och Isabelle Ulfsdotter är kritiska till hur personer med funktionsnedsättningar beskrivs i medierna. Själva är de blinda – och trötta på att presenteras som bara det.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.