Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 02:03 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/blodet-kom-fran-carolin-stenvall/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Blodet kom från Carolin Stenvall

Misstankarna mot den flerbarnsfar som anhållits för mordet på 29-åriga Carolin Stenvall har stärkts. Blodet som hittades i den misstänkte 50-åringens bil tillhör den försvunna 29-åringen.

Det berättade polisen vid en presskonferens i polishuset i Gällivare på lördagen. Blodet har under fredagen analyserats på Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, i Linköping och det visade sig tillhöra den försvunna 29-åringen.

Bekräftelsen gör att misstankegraden mot mannen nu höjs enligt kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

- Efter att vi fick träff på blodet från mannens bil höjdes misstankegraden till på sannolika skäl misstänkt för mord, sa Ulrika Schönbeck under lördagens presskonferens.

Flera fynd har också gjorts kring mannens stuga. Dessa befinner sig på analys på SKL.

29-åriga Carolin Stenvall försvann på väg från Piteå till en jobbintervju i Kiruna den 12 september. Polisens utredning ledde fram till en avsides rastplats vid Mäntyvaara nära E10 som ligger längs den väg som Carolin Stenvall färdades samma dag. På rastplatsen gjordes flera fynd, bland annat spår av blod och en bakluckematta tillhörande en Audi.

Den femtioårige familjefadern greps i sitt hem i torsdags och äger en Audi av samma modell som den polisen misstänker har använts vid brottet. Det är också i den som blodspåren som nu har visat sig tillhöra Carolin Stenvall hittades. Polisen ville på lördagen inte säga om mattan från bilen gått att koppla till 50-åringens Audi.

Mannen själv bor med sin familj i Gällivare och är tidigare ostraffad. Han nekar till brottet. Enligt åklagaren kan han komma att häktas under söndagen.

Trots att polisen alltså inte har hittat Carolin Stenvalls kropp är man säker på att hon har mördats.

- Vi har gjort fynd som just nu håller på att analyseras och som möjligen kan vara en koppling mellan den här mannen och offret, säger förundersökningsledaren åklagare Ulrika Schönbeck till DN.

Ulrika Schönbeck säger också att flera andra fynd som gjorts hos mannen fortfarande befinner sig på analys.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.