Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 05:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/boende-evakuerade-efter-explosion-i-uppsala/

Sverige

Boende evakuerade efter explosion i Uppsala

En mindre sprängladdning har detonerat vid ett lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Flera personer larmade om den höga smällen strax efter klockan halv tre och boende i området har under natten evakuerats, enligt polisen.

TT Text

– Ingen person har påträffats skadad. Däremot har fönster och en entrédörr fått skador, uppger räddningstjänsten till Upsala Nya Tidning.

– Vi håller på och skapar oss en bild av vad som har hänt och är på plats med en ganska stor resurs, sade Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till TT vid 04-tiden.

Strax efter klockan 05 bedömde nationella bombskyddet att explosionen kom från en mindre sprängladdning. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts men ingen misstänkt är ännu gripen.

Detonationen är den andra på kort tid i Uppsala. Sent på onsdagskvällen inträffade en explosion i en lägenhet i stadsdelen Luthagen. Även då fick boende evakueras och polisen utreder också den händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt