Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bombskyddsgrupp-undersoker-buss-efter-hot/

Sverige

Bombskyddsgrupp undersöker buss efter hot

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En regionbuss i Kristianstad utrymdes under förmiddagen sedan en man ombord uttalat ett hot. Ett område runt bussen är avspärrat och polisens bombskyddsgrupp har kallats dit.

TT Text

Hotet som uttalades var inte riktat mot någon speciell person, enligt polisens presstalesperson Jimmy Modin.

– Nej, hotet är rubricerat som olaga hot mot grupp, säger han till TT.

Han kan inte gå närmare in på vad som sades och har ingen uppgift om mannen har gripits.

– Mannen uttalar det här hotet och då utrymmer man bussen. Vi kommer till platsen och spärrar av runt bussen och ska söka igenom den för att kunna utesluta att det är något farligt ombord, säger Jimmy Modin.

Han understryker att det bara är bussen som utrymts, inte några byggnader.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt