Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Borg ber om ursäkt för olämpligt beteende – ska söka hjälp

Foto: Jonas Eriksson

Förre finansministern Anders Borg betedde sig olämpligt på en fest i helgen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska han ha trakasserat såväl kvinnor som män på festen.

”Gör man fel får man försöka ställa till rätta och be berörda om ursäkt. Detta kommer inte upprepas”, skriver Anders Borg i ett mejl till Dagens industri. 

I ett mejl till Dagens Industri uttrycker Anders Borg sin ånger och han nu tänker uppsöka hjälp efter händelsen. 

”Jag känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.”

”Jag vill gärna tillägga att jag naturligtvis kommer ta hjälp och stöd för att säkra att detta inte upprepas.”

Läs mer: Leonidas Aretakis: Stödet för Anders Borg blottar ett hyckleri

I mejlet ställer DI frågan: Avspeglar inte det man gör under en blackout en människas sanna värderingar?

”Det viktiga är att be om ursäkt och att vidta åtgärder så att misstag inte upprepas”, skriver han i ett uppföljande svar.

I ett inlägg på Facebook, där Anders Borg ber om ursäkt för sitt beteende, hävdar han att han på grund av mycket alkohol och en hög press drabbats av en blackout.

”Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt. Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt.”

Anders Borg avslutar inlägget med att be om ursäkt till alla som närvarade.

”Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.”

Enligt Aftonbladet och Dagens opinion ska Borg ha antastat andra festdeltagare och använt ett synnerligen grovt språk på festen.

Moderaten Anders Borg satt som finansminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan 2006 och 2014. I dag sitter han i flera styrelser, han är bland annat vice styrelseordförande i Investment AB Kinnevik sedan 2015.

DN har sökt Anders Borg för en kommentar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.