Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 01:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/borgerlighetens-chans-bygger-pa-att-halla-ihop/

Sverige

”Borgerlighetens chans bygger på att hålla ihop”

Moderaternas nya partisekreterare Gunnar Strömmer anser att Alliansen bör försöka bilda regering även om de rödgröna blir större. ”Om det i ett sådant läge inte ska bli en alliansregering så bygger det på att Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna röstar emot. Då får någon annan ta ansvar för det”, säger han.
Moderaternas nya partisekreterare Gunnar Strömmer anser att Alliansen bör försöka bilda regering även om de rödgröna blir större. ”Om det i ett sådant läge inte ska bli en alliansregering så bygger det på att Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna röstar emot. Då får någon annan ta ansvar för det”, säger han. Foto: Stefan Jerrevång IBL

Alliansen bör försöka bilda regering efter nästa val även om de borgerliga får mindre stöd än de rödgröna partierna. Det anser den nya partisekreteraren Gunnar Strömmer.

– Om det är på det viset att Socialdemokrater och Sverigedemokrater vill rösta nej till en Alliansregering efter nästa val så är det bra om det blir en omröstning om det, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in