Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 20:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/bortforandet-av-gui-minhai-ar-en-rattsskandal/

SVERIGE

Bortförandet av Gui Minhai är en rättsskandal

Den friade bokhandlaren Lam Wing-kee framför ett porträtt av Gui Minhai, vid hans bokhandel under en demonstration mot den kinesiska regeringen.
Den friade bokhandlaren Lam Wing-kee framför ett porträtt av Gui Minhai, vid hans bokhandel under en demonstration mot den kinesiska regeringen. Foto: Kin Cheung

Kommentar. Bortförd i Thailand, smugglad till Kina. En svensk sitter sedan snart tio månader fängslad på okänd ort, utan hjälp av advokat, utan rättegång. Tvingad till bekännelser i kinesisk tv. Av allt att döma tvingad att säga att han vill ge upp sitt svenska medborgarskap.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.