Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Brand i blivande flyktingboende i Bjuv

Ett planerat flyktingboende med ett 10-tal byggnader brann tidigt på onsdagsmorgonen i Ekeby, i Bjuvs kommun i Skåne. Det är flera brandhärdar, vilket tyder på att branden är anlagd.

Branden rapporterades strax efter 05.00-tiden, brandplatsen är på Allégatan i Ekeby. Det handlar om ett 10-tal baracker som står tätt, och en av byggnaderna ska vara övertänd.

– Det är en byggnad som brinner, och enligt SOS är den övertänd, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl i polisregion Syd, enligt TT.

Enligt polisen är det flera brandhärdar och man misstänker därför att branden är anlagd. En förundersökning om mordbrand har inletts.

Under hösten har ett stort antal anläggningar brunnit efter att det blivit känt att de skulle tas i bruk som flyktingförläggning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.