Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/brand-i-industriomrade-en-till-sjukhus/

Sverige

Brand i Nyköping misstänks vara anlagd

En man i 50-årsåldern fördes under lördagen till sjukhus i samband med en stor brand i en industribyggnad i Nyköping. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

TT Text

Vid 12-tiden på lördagen larmades räddningstjänst och polis till ett industriområde i södra Nyköping där det börjat brinna i en industribyggnad.

En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus, men ska enligt polis inte ha varit allvarligt skadad. Ingen annan person ska ha funnits i byggnaden när polisen kom till platsen.

Det stod snart klart att branden var för kraftig för att byggnaden skulle kunna räddas, och under eftermiddagen och kvällen inriktade sig brandkåren på skadebegränsande åtgärder. Man räddade så mycket inventarier som möjligt och bärgade bort bilar som riskerade att fatta eld.

Vid halv elva-tiden på kvällen brann det fortfarande på platsen och släckningsarbetet förväntades fortsätta under hela natten och in på söndagen.

Flera företag finns i lokalen, som är cirka 40 gånger 80 meter stor och ligger på Materialvägen. Trafiken kring Arnöleden i Nyköping stängdes av, men enligt polisen var det många som trotsade avspärrningarna.

– Vi har problem på platsen med att man inte efterlever de avspärrningar vi har. Det står en polis och spärrar trafiken, och ändå väljer man att köra förbi. Man kan bara beklaga att man inte inser allvaret i det här, säger Kristian Malzoff, vakthavande befäl vid polisen.

På kvällen kom också väktare till platsen för att bistå räddningstjänsten med att hålla undan trafik och allmänhet från området.

Under eftermiddagen inledde polisen en förundersökning om grov mordbrand, men Malzoff vill inte säga på vilka grunder.

– Vi har inlett en förundersökning, men anledningen till det får jag avvakta med.

Den tekniska undersökningen av platsen kommer att få vänta till början av nästa vecka.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt