Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 04:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/brand-utbrot-i-knivfabrik-utanfor-mora-en-skadad/

Sverige

Brand utbröt i knivfabrik utanför Mora – en rökskadad

Det utbröt en brand i en knivfabrik utanför Mora vid lunchtid på onsdagen. En person fick lättare rökskador. Fabriksbyggnaden gick inte att rädda, men spridning av elden till intilliggande bostadshus förhindrades. 

Det var en polermaskin på Jönssons knivfabrik i Östnor utanför Mora som började brinna, därefter spred sig branden och hela byggnaden stod i lågor efter någon timme, skriver Dala-Demokraten, som direktrapporterar från händelsen

En person ska fick lättare skador efter att ha inandats rök, men behövde inte uppsöka vård. 

– Det smäller hela tiden här och det är kraftig rökutveckling. Fönsterrutor spräcks och glassplitter skjuter ut ur fönstren, så det gäller att inte stå för nära, berättar Dala-Demokratens reporter Katarina Cham Sjödén i inledningsskedet.

Sex brandbilar och ett 40-tal brandmän bekämpade elden, men byggnaden gick inte att rädda. Spridningen till intilliggande bostadshus förhindrades dock. 

Räddningstjänsten uppmanar boende i området att gå inomhus, stänga av ventilationen och att inte andas in röken.