Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Brandbil voltade under utryckning

En brandbil från räddningstjänsten i Södermanland körde av vägen och slog runt under en utryckning på måndagen. De två personerna i bilen fick lättare skador.

Det var vid 13.45-tiden som en tankbil med vatten voltade på länsväg 899 vid Ärla utanför Eskilstuna, skriver Aftonbladet. Olyckan hände i en kurva vid Ribbeingelund då brandmännen, som tillhörde deltidsstyrkan i Ärla, var på väg för att släcka en gräsbrand.

Enligt polisen fick brandmännen möte på den smala vägen och kom då utanför vägbanan och voltade.

Gräsbranden släcktes av boende i området, skriver Eskilstuna-Kuriren. Vägen stängdes av under arbetet med att ta hand om de skadade i brandbilen som sedan fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna för vård.

– De båda fördes till sjukhus där de får kvarstanna för observation. Ingen av dem har fått allvarligare skador, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.