Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Branden i Borås under kontroll

Branden i en bilverkstad i Frufällan i Borås är nu under kontroll. Men räddningstjänsten evakuerar alla boende i närheten av byggnaden.

– Det är en stor lokal i två våningar som är helt övertänd. Det är en fullt utvecklad brand, säger Caroline Olausson som är kommunikatör på Räddningstjänsten till SR P4 Sjuhärad.

I byggnaden finns gasflaskor som riskerar att explodera och räddningstjänsten kommer att skjuta flaskorna med gevär för att oskadliggöra dem, enligt radion.

– Vi kommer att evakuera boende inom en radie av 300 meter. Vi håller nu på att upprätta en uppsamlingsplats, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Riksväg 42 har stängts av då branden är nära vägen. Det är även stopp i tågtrafiken mellan Fristad och Borås vilket påverkar trafiken på sträckan Varberg–Herrljunga. Trafiken beräknas kunna köra som vanligt igen under eftermiddagen, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Branden väntas vara släckt inom två timmar, uppger räddningstjänsten

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.