Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Brott kan ligga bakom dödsfall i villa i Kolbäck

Två personer påträffades på måndagskvällen döda i en villafastighet i Kolbäck, ett samhälle någon mil väster om Västerås. ”Omständigheter på platsen gör att vi inte kan utesluta att ett brott ligger bakom”, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid polisen i Västmanland, till DN.

Vestmanlands Läns Tidning på nätet skriver att de avlidna är en man och en kvinna, en uppgift som von Wowern ”av förklarliga skäl” säger sig inte kunna kommentera. En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.

Stefan Forsberg, förundersökningsledare vid krimjouren, säger till tidningen att ”det är för tidigt att uttala sig om vad som skett”:

– Vi vet vilka de är, men de har aldrig varit i kontakt med polis tidigare. Vi måste ha mer fakta, vittnen hörs och vi letar efter information.

Vid midnatt, natten till tisdag, pågick en teknisk undersökning av fastigheten. Rättsläkare var då på väg.

– Det är viktigt att rättsläkare tidigt finns med i förundersökningsarbetet, för att vi ska kunna bilda oss en uppfattning om vad som hänt, säger Stefan Forsberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.