Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Cancersjuke Samuel, 6, fick hela biosalongen för sig själv

Samuel Stedt, 6, fick till slut se nya Legofilmen på bio.
Samuel Stedt, 6, fick till slut se nya Legofilmen på bio. Other: Privat

Leukemisjuke Samuel Stedt, 6, älskar lego och ville se den nya legofilmen på bio. Infektionsrisken gjorde att han inte fick. Då såg biografchefen Jonas Lejeviken till att drömmen blev sann – genom att öppna hela salongen bara för Samuel.

– Vi är så oerhört tacksamma för det. Det här gjorde han bara ur sitt goda hjärta, säger mamma Anna Stedt Forsberg.

Sexårige Samuel Stedt från Frillesås i Halland fick diagnosen leukemi i maj. Nu är han mitt uppe i en tuff behandling som slår hårt mot immunförsvaret. Infektionsrisken gör att han inte får vistas i offentliga miljöer.

– Det blir lite svårt för honom att leva ett normalt liv, säger mamma Anna Stedt Forsberg till DN.

Under de tuffa månaderna har Samuel byggt och lekt med lego nästan hela tiden.

– Han lever för lego och när han har varit som sjukast har han inte ens orkat bygga själv. Då har pappa fått bygga och han har tittat på eller bara hållit i bitarna. Det har räddat honom under sjukdomen, säger hans mamma.

Läs också: Filmrecension av The Lego Batman movie

När sexåringen upptäckte att nya legofilmen ”The Lego Ninjago Movie” visades på biograferna blev han därför eld och lågor.

– Ninjago är hans hjälte och vi såg att filmen kom, men vi sa åt honom att han inte fick vara i biografer. Han blev verkligen jättebesviken, säger Anna Stedt Forsberg.

Då tog Anna saken i egna händer. Hon hörde av sig till Bio Capitol i Varberg. Biografchefen Jonas Lejeviken svarade snart att de skulle öppna hela salongen för Samuel, något som Hallands Nyheter också har berättat om.

– Jag vill verkligen att det här ska handla om Jonas. Han tog av sin lediga tid för att komma och öppna salongen åt Samuel. Vi är så oerhört tacksamma för det. Det här gjorde han bara ur sitt goda hjärta, säger Anna Stedt Forsberg.

Läs också: Legolands ägare vill köpa Seaworld

Anna ville överraska sin son och sa därför att de skulle åka och hämta nya mediciner. I stället svängde hon av till biografen. Det tog en liten stund för sexåringen att faktiskt förstå att han skulle få se sin hjälte på filmduken.

– Han tyckte att det var fantastiskt och vi pressade i oss dricka, popcorn och godis. Det var jättemysigt. Efteråt har vi pratat om hur mysigt det var.

Nu fortsätter Samuels kamp för att bli frisk. En vecka innan han fick leukemibeskedet var hela familjen på Legoland. Samuel vill åka dit igen.

– Nästa mål för Samuel är att få åka tillbaka till Legoland i augusti. Det är ett delmål vi har i familjen, säger mamma Anna Stedt Forsberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.