Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Chef som ska ha försökt köpa sex av minderårig lämnar SVT

På en sajt för ”sugar dating” ska en chef på SVT försökt köpa sex av en 14-årig flicka. Expressens Brottcentralen konfronterade mannen som hävdade att han ville ”rädda” flickan.

Mannen har polisanmälts och får lämna SVT.  

Mannen tog kontakt med, vad han trodde var, en 14-årig flicka på en sugar dating-sida. I en chatt erbjöd han henne 9.000 kronor för en träff varje vecka fram tills dess att hon fyller 15 år. Då skulle de ha sex. 

Han stämde träff med flickan, som egentligen var Brottcentralens programledare Lisah Silfwer. När hon konfronterade mannen fick hon svaret att det inte handlade om att köpa sex utan om att rädda flickan. 

– För att se till så att det inte är någonting som händer när hon är 14 år. 

Under torsdagseftermiddagen meddelade SVT att den utpekade mannen nu lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. 

– Vi vet vem vem personen är och vi är överens om att han lämnar, säger Savina Rasiwala, HR-direktör på SVT.

Mannen, som enligt SVT Nyheter hade en lägre chefsbefattning inom företaget, är polisanmäld. Han har bekräftat att det är han som förekommer i den chatt-logg som Expressen har publicerat. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.