Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Chefredaktör stoppas av Sveriges Radio

Det är inte bara komikern Soran Ismail som stoppas av Sveriges Radio fram till valet. Också Arbetarbladets chefredaktör och ansvarige utgivare, Daniel Nordström, får nu radioförbud.

Daniel Nordström säger till SvD att han är förvånad över beslutet eftersom hans tjänst inte är politisk och att han är ”som vilken chefredaktör som helst”.

– Jag har inte på något vis värvats på politiska grunder och blev ytterst förvånad när jag fick beskedet, säger han till SvD.

Nordström är en av tre panelmedlemmar i ett onsdagsprogram som sänds i P4 Gävleborg. Ett program där olika aktuella ämnen tas upp till diskussion. Nu får Nordström inte längre vara med.

Kanalchefen på P4 Gävleborg, Leif Eriksson, säger till tidningen att det faktum att Nordström är ansvarig utgivare för Gävles socialdemokratiska morgontidning är skälet till avstängningen.

– Det handlar om att han förknippas väldigt intimt med Arbetarbladet som är länets största socialdemokratiska tidning, säger han.

– Det skulle inte gå med en S- eller M-märkt statsvetare heller.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.