Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 13:09 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/claes-borgstrom-gar-till-vansterpartiet/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Claes Borgström går till Vänsterpartiet

Foto: Fredrik Funck

Advokaten Claes Borgström lämnar Socialdemokraterna och går över till Vänsterpartiet, uppger Aftonbladet.

Det var Mona Sahlin som värvade Claes Borgström och gjorde den kände advokaten till partiets ansikte utåt i jämställdhetsfrågor. Han arbetade som Jämo 2000 till 2007 och blev 2008 jämställdhetspolitisk talesperson i Socialdemokraterna.

Nu har Borgström sagt upp sitt medlemskap och går istället över till V.

— Det finns i dag inget intresse från Socialdemokraterna angående min medverkan och framför allt känner jag mig inte hemma i den högervridning som har skett i den svenska politiken, inklusive inom S. V är min naturliga hemvist. Jag har nog sympatiserat med dem hela mitt vuxna liv, men jag befinner mig i gränslandet mellan V och S, säger Claes Borgström till Aftonbladet.

I V blir Borgström en av talespersonerna i kampanjen ”Den nya feministiska vågen.”

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.