Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 22:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coop-aterkallar-tex-mex-sallad/

Sverige

Coop återkallar tex mex-sallad

Coop återkallar en färdigskuren sallad av sitt eget varumärke. Anledningen är att Tex Mex Mix, som salladen heter, har en medföljande tortillachipspåse som kan innehålla spår av nötter, vilket inte står i innehållsförteckningen.

Rätta artikel

Nu återkallar matkedjan alltså alla sallader av den sorten som en försiktighetsåtgärd. Coop har också stoppat produkten för försäljning tills vidare. Samtidigt uppmanas konsumenter som köpt produkten att lämna tillbaka den i Coops butiker och få pengarna tillbaka.

Det var när produkten skulle packas hos Coops leverantör som en pistagenöt upptäcktes i en påse med chips. Därmed finns det en risk att de övriga tortillachipsen kan innehålla spår av nötter.

Ämnen i den här artikeln:

Coop
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt