Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-10-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 10 april: Det behöver du veta

47 min. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller gemensam pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen fredag den 10 april 2020.

DN Text

Folkhälsomyndigheten om kurvan: ”Vi kan inte dra för stora slutsatser”

Sverige närmar sig 10.000 bekräftade fall av det nya coronaviruset, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. De senaste dagarna har dock ingen kraftig ökning synts till, varken vad gäller antalet nyinskrivna på intensivvård eller antalet bekräftat smittade.

”Känns som att vi var på coronans ground zero i Stockholm”

Samma kväll som tusentals svenskar trängs i Friends arena för att titta på Melodifestivalen, samlas 100 personer i en villa för att fira en nybliven 60-åring. Det finns ingen allmän smittspridning i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. Ändå blir runt 70 festdeltagare sjuka. Den 47-åriga värden är en av två som hamnar i respirator.

Dokument visar vilka som inte får intensivvård

Mitt under pandemin tvingas sjukvården fatta tuffare beslut än normalt. Nu visar internt dokument från Karolinska hur läkare vägleds att prioritera mellan patienter med underliggande sjukdomar för att avgöra vem som ska få intensivvård.

Tio rum för avsked står redo på Stockholmsmässans parkering

På Stockholmsmässans parkering finns tio rum för avsked av covid-patienter som dött. Där ska anhöriga som inte kommer att få tillträde till sjukhuset kunna ta farväl av dem som avlider.

Klyftan mellan nord och syd består efter EU-krispaketet

”Injektion”, ”djärvt” och ”solidariskt” är ord som på fredagen används om det historiskt stora krispaketet i EU. Men flera europeiska medier konstaterar att klyftan mellan nord och syd om finansiellt ansvar består.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt