Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-11-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 11 april: Det behöver du veta

1 min 8 sek. Påve Franciskus, som är van att tala inför stora folksamlingar under påskfirandet i Vatikanen, högtidlighöll långfredagen på Petersplatsen som mörk och öde.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen lördag den 11 april 2020.

DN Text

Över 10.000 bekräftade coronafall i Sverige

Sverige har passerat 10.000 bekräftade fall av covid-19. Ytterligare 17 personer med sjukdomen rapporterades avlidna mellan långfredagen och påskaftonen, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten.

400 miljoner indier riskerar att dras ned i fattigdom under coronakrisen

Indien med 1,3 miljarder invånare kommer att vara stängt i ytterligare två veckor för att hejda spridningen av coronaviruset. Samtidigt höjs varningar om att åtgärderna leder till hungersnöd och att 400 miljoner människor riskerar att falla ned i djup fattigdom.

Klarar Gotland sommaren utan turister?

Sommaren gör normalt att Gotland kan leva resten av året. Nu är Almedalsveckan inställd. Konferenser, kongresser och konserter har skjutits upp. Ön genomgår en chock och en kramp, beskriver en entreprenör.

Utegångsförbud i Turkiet efter snabb spridning

Totalt utegångsförbud råder i Turkiets städer sedan natten till lördagen. Den plötsliga kursomläggningen, från en halvöppen till en hermetiskt sluten modell, speglar coronaepidemins galopperande framfart i landet, med minst 3.000 förmodade nya fall per dygn.

Festligheterna som blev superspridarhändelser

En uppsluppen fotbollsmatch i Milano med 40.000 personer i publiken. En efterlängtad körsångsrepetition i en småstad i den amerikanska delstaten Washington. Evenemangen har en sak gemensamt: De har kallats för ”superspridarhändelser” sedan många blivit sjuka i covid-19 efter att ha samlats där.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt