Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 20:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-11-juni-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 11 juni: Det behöver du veta

27:10. Socialminister Lena Hallengren höll en pressträff om testning.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tordag den 11 juni 2020.

DN Text

Högsta antalet nya bekräftade fall hittills i Sverige 

1.474 nya fall av coronasmittade har rapporterades det senast dygnet, den högsta siffran nya bekräftade fall under ett dygn hittills. 19 personer har rapporterats avlidna i covid-19. 

Regeringen överens med regionerna om testning för covid-19 

Regeringen och regionerna har nu slutit en överenskommelse för att skala upp covid-19-testningen. Alla med symtom på en aktiv infektion ska få testas gratis. 

”Åldersdiskriminering när äldre prioriteras bort i pandemin” 

Sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) anser att det rör sig om åldersdiskriminering när äldre patienter nekats vård under pandemin – trots att det stått tomma vårdplatser. 

– Att säga att någon inte ska få vård för att platserna behövs till andra är inte korrekt, säger hon.

Finland öppnar gränserna – men inte mot Sverige 

Finland häver de coronarelaterade gränskontrollerna för resor till och från nordiska och baltiska länder – men inte mot Sverige. Det meddelade Finlands inrikesminister Maria Ohisalo på torsdagen. 

Sveriges rykte oroar turistbranschen 

Bilden av Sverige utomlands har fått sig en törn under coronakrisen med mer negativ rapportering i utländska medier. 

På sikt kan det slå mot den utländska turismen och det oroar Jonas Siljhammar, vd för besöksnäringens branschorganisation Visita.

Besöksnäringen drar igång kampanj för en säker semester 

Hotell– och restaurangbranschen är en av de mest utsatta näringarna på grund av coronapandemin. Nu lanserar branschen en kampanj ”Safe to visit” som ska göra sommarens semester säker och inte leda till ökad smittspridning.

– Det är en allt annat än normal sommar, säger näringsminister Ibrahim Baylan (S).

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt