Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 12:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-12-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 12 april: Det behöver du veta

42 sek. Coronasmittade Boris Johnson har skrivits ut från sjukhuset. Han tackar i ett uttalande vårdpersonalen, som han säger räddat hans liv.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen söndag den 12 april 2020.

DN Text

Anders Tegnell om dödstal: Facit kommer på tisdag

Ytterligare 12 personer har rapporterats avlidna i covid-19 det senaste dygnet, uppgav Folkhälsomyndigheten på påskdagen. Det är fem färre än vad som rapporterades in under föregående dygn och mönstret känns igen från de senaste dagarna. Men enligt Folkhälsomyndigheten ska siffrorna tolkas försiktigt.

Boris Johnson tackar sjukvården i filmklipp: ”Räddade mitt liv”

På söndagen fick den brittiske premiärministern Boris Johnson lämna sjukhuset. I en film som han själv lade upp på Twitter tackade han den brittiska sjukvården för att ha räddat hans liv.

Bättre luft och mer återvinning – så har samhället förändrats under krisen

Under coronakrisens veckor av hemmajobbande och minskad rörlighet har många verksamheter och företeelser i samhället förändrats. Somligt har ökat, somligt har minskat, ibland dramatiskt. På andra områden är det för tidigt att se säkra tendenser. DN har tittat närmare på vad som hänt på åtta områden.

Sauli Niinistö: Finland värderar att skydda sig

Man kan inte rekommendera att folk inte ska gå ut och äta om restaurangerna ändå håller öppet. Reglerna måste vara tydliga, säger Finlands president Sauli Niinistö.

Medlem i komikergruppen Godisarna död

Den brittiske komikern Tim Brooke-Taylor har avlidit efter att ha smittats av coronaviruset, skriver BBC. Han är mest känd som en del av komediserien ”Godisarna” och för ”At last the 1948 show”, där han jobbade tillsammans med John Cleese och Graham Chapman.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt