Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-13-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 13 april: Det behöver du veta

27 min. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap höll gemensam pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen måndag den 13 april 2020.

DN Text

Över 900 döda i covid-19: ”Vi anar en dämpning som vi hoppas ska hålla i sig”

Totalt 919 personer har nu rapporterats döda i Sverige till följd av sjukdomen covid-19. Siffran är inte absolut, då påskhelgen har inneburit en eftersläpning i rapporteringen, enligt Folkhälsomyndigheten.

Kris för influerarna när lyxlivet går i karantän

Nu är lyxresorna avbokade, stränderna stängda och kändisfesterna inställda. Bloggare med miljoner följare ligger hemma uttråkade utan något att skriva om. Coronaepidemin har skapat kris även i influerarvärlden.

Obemannad butik väcker liv i glesbygd

Holsljunga har fått tillbaka sin mataffär, men inte sin snabbköpskassörska. Den obemannade butiken är en symbol i kampen för en levande landsbygd och har blivit ett alternativ i coronakrisen.

Hon pendlar mellan två regelsystem i coronakrisen

I decennier har skånska vårdarbetare tagit färjan till Helsingör för att jobba. Nu överväger Danmarks regering att stoppa gränspendlingen för att minska risken för smittspridning.

OS-skytten var i toppform: Hade varit helt knäckt om de ställt in helt

OS-skytten Stefan Nilsson hade vittring på medalj i Tokyo. Nu laddar han om inför det som känns som världens längsta försäsong.

Stockholm lättar på reglerna för stans foodtruckar

Stockholms stad lättar på reglerna för foodtruckar. De får i princip ha öppet dygnet runt och även stå i city på kvällarna, något som har varit förbjudet hittills.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt