Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 10:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-13-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 13 april: Det behöver du veta

27:15. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap höll gemensam pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen måndag den 13 april 2020.

DN Text

Över 900 döda i covid-19: ”Vi anar en dämpning som vi hoppas ska hålla i sig” 

Totalt 919 personer har nu rapporterats döda i Sverige till följd av sjukdomen covid-19. Siffran är inte absolut, då påskhelgen har inneburit en eftersläpning i rapporteringen, enligt Folkhälsomyndigheten. 

Kris för influerarna när lyxlivet går i karantän 

Nu är lyxresorna avbokade, stränderna stängda och kändisfesterna inställda. Bloggare med miljoner följare ligger hemma uttråkade utan något att skriva om. Coronaepidemin har skapat kris även i influerarvärlden.

Obemannad butik väcker liv i glesbygd 

Holsljunga har fått tillbaka sin mataffär, men inte sin snabbköpskassörska. Den obemannade butiken är en symbol i kampen för en levande landsbygd och har blivit ett alternativ i coronakrisen.

Hon pendlar mellan två regelsystem i coronakrisen 

I decennier har skånska vårdarbetare tagit färjan till Helsingör för att jobba. Nu överväger Danmarks regering att stoppa gränspendlingen för att minska risken för smittspridning. 

OS-skytten var i toppform: Hade varit helt knäckt om de ställt in helt  

OS-skytten Stefan Nilsson hade vittring på medalj i Tokyo. Nu laddar han om inför det som känns som världens längsta försäsong.

Stockholm lättar på reglerna för stans foodtruckar 

Stockholms stad lättar på reglerna för foodtruckar. De får i princip ha öppet dygnet runt och även stå i city på kvällarna, något som har varit förbjudet hittills.