Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 11:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-14-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 14 april: Det behöver du veta

26 min. Magdalena Andersson höll pressträff om budgetåtgärder.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tisdagen den 14 april 2020.

DN Text

Stödet för korttidsarbete utökas

Regeringen och samarbetspartierna föreslår att företagen med stöd från staten kan minska arbetstiden för sina anställda med 80 procent.

Fack och arbetsgivare kräver större krispaket

Regeringen och samarbetspartierna har redan hunnit lägga fram fem ändringsbudgetar värda långt över 100 miljarder kronor. Men både LO och Svenskt näringsliv anser att det snabbt behövs mer.

Anders Tegnell: Vi har misslyckats med att skydda våra äldre

Över 1.000 personer i Sverige har rapporterats avlidna i covid-19. Personer födda i Somalia är överrepresenterade bland de smittade och spridning på äldreboenden fortsätter att vara ett stort problem.

Avståndskrav mellan barnen vållar problem för Köpenhamns förskolor

I Köpenhamn får inte alla barn plats på förskolorna eftersom avstånden mellan dem måste utökas. Det kan leda till att man måste prioritera vilka barn som ska få komma dit.

Coronakrisen leder till rekordminskning av utsläpp

Coronakrisen kan leda till den största minskningen av koldioxidutsläpp som skett under ett år. Minskningen kan bli 4 procent, enligt nyhetssajten Carbon brief.

Börserna rusar – men än är faran långt ifrån över

Börskurserna rusar och Stockholmsbörsen har stigit med över 20 procent sedan botten i mitten av mars. Men experterna varnar – krisen är långt ifrån över och vi kan få rejäla bakslag.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt