Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 00:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-14-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 14 april: Det behöver du veta

26:55. Magdalena Andersson höll pressträff om budgetåtgärder.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tisdagen den 14 april 2020.

DN Text

Stödet för korttidsarbete utökas 

Regeringen och samarbetspartierna föreslår att företagen med stöd från staten kan minska arbetstiden för sina anställda med 80 procent.

Fack och arbetsgivare kräver större krispaket 

Regeringen och samarbetspartierna har redan hunnit lägga fram fem ändringsbudgetar värda långt över 100 miljarder kronor. Men både LO och Svenskt näringsliv anser att det snabbt behövs mer.

Anders Tegnell: Vi har misslyckats med att skydda våra äldre  

Över 1.000 personer i Sverige har rapporterats avlidna i covid-19. Personer födda i Somalia är överrepresenterade bland de smittade och spridning på äldreboenden fortsätter att vara ett stort problem.

Avståndskrav mellan barnen vållar problem för Köpenhamns förskolor 

I Köpenhamn får inte alla barn plats på förskolorna eftersom avstånden mellan dem måste utökas. Det kan leda till att man måste prioritera vilka barn som ska få komma dit.

Coronakrisen leder till rekordminskning av utsläpp 

Coronakrisen kan leda till den största minskningen av koldioxidutsläpp som skett under ett år. Minskningen kan bli 4 procent, enligt nyhetssajten Carbon brief. 

Börserna rusar – men än är faran långt ifrån över 

Börskurserna rusar och Stockholmsbörsen har stigit med över 20 procent sedan botten i mitten av mars. Men experterna varnar – krisen är långt ifrån över och vi kan få rejäla bakslag.