Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 18:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-14-juni-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 14 juni: Det behöver du veta

Utrikesminister Ann Linde (S).
Utrikesminister Ann Linde (S). Foto: Anette Nantell

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen söndag den 14 juni 2020.

DN Text

Ann Linde om Nordens gränser: Orolig för hur länge såren finns kvar

Utrikesminister Ann Linde (S) är oroad för att det nordiska samarbetet skadas i samband med coronakrisen. Stängningen av gränserna riskerar att skapa djupa sår, menar hon.

– Jag är orolig för hur länge vi kommer att ha kvar de här såren, säger Ann Linde.

Förvirring när Spanien gör uppehåll i redovisningen av dödsfall

I Spanien ökar förvirringen om hur många som verkligen har avlidit i covid-19. Sedan en vecka har myndigheterna upphört att redovisa nya avlidna. Landet har problem att fånga upp dödsfallen med den nya räknemodell som infördes i slutet av maj.

En dag, 118 liv

118 svenskar dog i covid-19 på ett dygn – den mörka onsdagen 15 april. Här är människorna bakom dödssiffrorna.

Mia Holmgren: Tegnells pressträffar en nationell angelägenhet

Sedan början av mars har Folkhälsomyndighetens pressträffar varit en fast punkt under en svårnavigerad vår. Nu har det gått mer än 100 dagar sedan statsepidemiolog Anders Tegnell för första gången tog till orda inför svenska folket klockan 14.00.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt