Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-15-juni-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 15 juni: Det behöver du veta

12:09. Lena Hallengren höll pressträff om äldreomsorgen med anledning av covid-19.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen måndag den 15 juni 2020.

DN Text

Besöksförbud på äldreboenden förlängs

Det nationella förbudet mot besök på äldreboenden förlängs till den 31 augusti. Men  det kommer att finnas möjlighet till undantag, lovar socialminister Lena Hallengren.

Smittskyddsläkaren om fulla badplatser: ”Gå någon annanstans”

Heta sommardagar och semester på hemmaplan är två faktorer som lett till trängsel på många badplatser i Stockholm under helgen. Samtidigt betonar smittskyddsläkare att coronasmittan inte på något sätt är över.

– Varje person har ett eget ansvar, säger Per Follin, smittskyddsläkare på Region Stockholm.

Hårt tryck när Stockholm öppnade för covidtester

Det var högt tryck på vården när Region Stockholm öppnade upp covidprovtagningen för allmänheten. När 30.000 stockholmare försökte boka tid samtidigt kraschade regionens app ”Alltid öppet”. Flera personer har även haft problem med bokningssystemet.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt