Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 14:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-16-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 16 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdagen den 16 april 2020.

DN Text

Anders Tegnell om smittspridningen: Känns väldigt hoppfullt 

Den befarande ökningen av sjukdomsfall efter påskhelgen tycks ha uteblivit. Anders Tegnell menar att utvecklingen ligger nära vad Folkhälsomyndigheten hoppats på. 

Stora skillnader i länders registrering av dödstal 

Vad som räknas som ett dödsfall i covid-19 är inte enkelt att definiera. Olika länder har därför valt olika sätt att registrera sina dödsfall på – vilket gör ländernas dödssiffror svåra att jämföra.

Region Stockholm: Res inte kollektivt och håll två meters avstånd 

94 nya dödsfall har registrerats senaste dygnet i Stockholm, samtidigt som antalet bekräftade coronafall ökar ytterligare. Nu uppmanas så många invånare som möjligt att helt sluta åka kollektivt, samt hålla två meters avstånd mellan varandra.

Regeringen förlänger inreseförbudet 

Regeringen förlänger inreseförbudet fram till den 15 maj. Svenska medborgare får fortsatt återvända hem samtidigt som säsongsarbetare inom jordbruket undantas.

Klädaffärerna slår igen – vilka kedjor blir kvar? 

Konkurser och rekonstruktioner duggar tätt inom stora delar av sällanköpshandeln, dit kläder och sporthandeln hör. Senast ut bland krisföretag är MQ som lämnat in sin konkursansökan.