Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-16-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 16 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdagen den 16 april 2020.

DN Text

Anders Tegnell om smittspridningen: Känns väldigt hoppfullt

Den befarande ökningen av sjukdomsfall efter påskhelgen tycks ha uteblivit. Anders Tegnell menar att utvecklingen ligger nära vad Folkhälsomyndigheten hoppats på.

Stora skillnader i länders registrering av dödstal

Vad som räknas som ett dödsfall i covid-19 är inte enkelt att definiera. Olika länder har därför valt olika sätt att registrera sina dödsfall på – vilket gör ländernas dödssiffror svåra att jämföra.

Region Stockholm: Res inte kollektivt och håll två meters avstånd

94 nya dödsfall har registrerats senaste dygnet i Stockholm, samtidigt som antalet bekräftade coronafall ökar ytterligare. Nu uppmanas så många invånare som möjligt att helt sluta åka kollektivt, samt hålla två meters avstånd mellan varandra.

Regeringen förlänger inreseförbudet

Regeringen förlänger inreseförbudet fram till den 15 maj. Svenska medborgare får fortsatt återvända hem samtidigt som säsongsarbetare inom jordbruket undantas.

Klädaffärerna slår igen – vilka kedjor blir kvar?

Konkurser och rekonstruktioner duggar tätt inom stora delar av sällanköpshandeln, dit kläder och sporthandeln hör. Senast ut bland krisföretag är MQ som lämnat in sin konkursansökan.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt