Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-17-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 17 april: Det behöver du veta

28 min. Stefan Löfven och Lena Hallengren höll pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen fredag den 17 april 2020.

DN Text

1.400 döda i covid-19 i Sverige

Totalt 1.400 personer i Sverige har nu avlidit i covid-19. Det är 67 fler än vad som rapporterades på torsdagen, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror.

Lena Hallengren om försenad hjälp till äldreboenden: Ingen kan vara nöjd

Det är väl ingen som kan vara nöjd, säger socialminister Lena Hallengren om insatserna för att stoppa smittan inom äldrevården. Nu fruktar hon att resten av landet får liknande scenario som i Stockholmsområdet.

– Jag känner jättestor oro för att den situationen vi har sett i Stockholm skulle kunna ske i landet.

Sverige ska utöka coronatester – 100.000 tester är målet

Statsminister Stefan Löfven (S) och socialminister Lena Hallengren (S) berättar på fredagen att antalet personer som ska testas för covid-19 i Sverige kommer att öka kraftigt. Målet är att nå 100.000 tester i veckan.

Region Stockholm: ”Vi ser fortfarande en ökning av antalet insjuknade”

Region Stockholms hälso- och sjukvårdsregionråd Anna Starbrink (L) konstaterar på en pressträff på fredagen att antalet insjuknade i covid-19 fortsätter att öka.

Många länder försöker spruta bort coronaviruset – ”Ingen effektiv metod”

Många coronadrabbade länder världen över befinner sig i ett moln av desinfektionsmedel. Virussmittan jagas bort med trycksprutor – hoppas man. Men metoden är ifrågasatt. Den kan till och med vara skadlig, säger en svensk professor.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt