Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 17:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-18-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 18 april: Det behöver du veta

58 sek. Ordkriget mellan New Yorks guvernör Andrew Cuomo och USA:s president Donald Trump eskalerar.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen lördag den 18 april 2020.

DN Text

111 nya dödsfall i Sverige: ”Tydligt platåläge”

På lördagen steg antalet dödsfall i covid-19 i Sverige till 1.511 totalt. En ökning med 111 sedan fredagen.

– Det finns ett väldigt tydligt platåläge, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till TV4.

Eva Nordmark: Ge anställda i äldreomsorgen fasta jobb och utbildning

De tiotusentals permitterade under coronakrisen bör använda sin tid till fortbildning, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark i en SR-intervju. Om smittspridningen på äldreboenden säger hon att det är dags för kommunerna att ta ansvar och ge anställda i omsorgen fasta jobb och ordentlig utbildning.

”EU var för långsamt i början av pandemin”

EU:s insats i inledningen av coronakrisen var alltför saktfärdig, anser Europeiska rådets ordförande Charles Michel. EU-systemet måste kunna fatta beslut snabbare, säger han i en intervju med DN.

De övergav toppolitiken – och tog på sig uniformen

De har hanterat kriser som makthavare. I kampen mot corona har Nalin Pekgul, Jan Björklund och Anders Wallner tagit på sig en annan uniform.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt