Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 17:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-19-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 19 april: Det behöver du veta

01:02. Spanien förlänger nu utegångsförbudet till den nionde maj, men restriktionerna ska sakta börja lättas upp.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen söndag den 19 april 2020.

DN Text

”Smittspridningen i äldrevården verkar ha stabiliserats” 

29 nya dödsfall i covid-19 har registrerats i Sverige det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens sammanställning. Den totala dödssiffran är nu 1.540. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell pekar de senaste dagarnas siffror på att smittspridningen har stabiliserats.

Därför kan en ekonomisk kris skada folkhälsan mer än det nya coronaviruset 

Om världens ledare inte lyckas rädda ekonomin när samhället stängs ner kommer covid-19-pandemin att skada folkhälsan för lång tid framöver, varnar forskare. 

FN-organ varnar för växande fattigdom i krisen 

Det råder stor osäkerhet kring siffrorna över coronavirusets spridning i Afrika. Men FN-organet Uneca varnar för att de ekonomiska effekterna av nedstängningen kan kasta miljoner afrikaner tillbaka i fattigdom. 

Pelosi om Trumps stöd till protester: ”En distraktion”

Demokraternas talman Nancy Pelosi säger att Donald Trumps stöd till de karantänsprotester som brutit ut runtom i landet är ett försök att distrahera från presidentens bristande ledarskap. Hon påpekar också att Trump inte gjort nog för att skydda det amerikanska folket.

Svenska bönder oroliga för att inte klara skörden under pandemin 

Grönsaksodlare i Sverige är oroliga för att inreseförbudet ska stoppa nödvändig arbetskraft från utlandet. Det finns risk att hela skördar av sallad och jordgubbar måste kasseras.