Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 07:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-19-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 19 april: Det behöver du veta

1 min 2 sek. Spanien förlänger nu utegångsförbudet till den nionde maj, men restriktionerna ska sakta börja lättas upp.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen söndag den 19 april 2020.

DN Text

”Smittspridningen i äldrevården verkar ha stabiliserats”

29 nya dödsfall i covid-19 har registrerats i Sverige det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens sammanställning. Den totala dödssiffran är nu 1.540. Enligt statsepidemiolog Anders Tegnell pekar de senaste dagarnas siffror på att smittspridningen har stabiliserats.

Därför kan en ekonomisk kris skada folkhälsan mer än det nya coronaviruset

Om världens ledare inte lyckas rädda ekonomin när samhället stängs ner kommer covid-19-pandemin att skada folkhälsan för lång tid framöver, varnar forskare.

FN-organ varnar för växande fattigdom i krisen

Det råder stor osäkerhet kring siffrorna över coronavirusets spridning i Afrika. Men FN-organet Uneca varnar för att de ekonomiska effekterna av nedstängningen kan kasta miljoner afrikaner tillbaka i fattigdom.

Pelosi om Trumps stöd till protester: ”En distraktion”

Demokraternas talman Nancy Pelosi säger att Donald Trumps stöd till de karantänsprotester som brutit ut runtom i landet är ett försök att distrahera från presidentens bristande ledarskap. Hon påpekar också att Trump inte gjort nog för att skydda det amerikanska folket.

Svenska bönder oroliga för att inte klara skörden under pandemin

Grönsaksodlare i Sverige är oroliga för att inreseförbudet ska stoppa nödvändig arbetskraft från utlandet. Det finns risk att hela skördar av sallad och jordgubbar måste kasseras.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt