Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 08:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-2-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 2 april: Det behöver du veta

2 min 58 sek. Stefan Löfven understryker allvaret och att det kommer att bli värre innan det bli bättre. Den som reser nu tar ett tungt ansvar.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdag den 2 april 2020.

DN Text

43 dödsfall registrerade senaste dygnet i Sverige

Dessutom har ytterligare 519 personer har bekräftats smittade av coronaviruset. Det är den hittills högsta dygnssiffran för Sverige.

– Vi har nått en ny nivå och får räkna med att det kommer att se ut så här de kommande veckorna, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Smitta på var tredje äldreboende i Stockholm

Regeringen har stoppat alla besök till landets äldreboenden i hopp om att stoppa spridningen av covid-19 till samhällets sköraste. Men det är redan för sent på flera håll. Smittan har konstaterats på en tredjedel av äldreboenden i Stockholm och minst 250 har smittats.

Intensivvårdsplatser kan snart vara slut

Om utvecklingen inte drastiskt avtar kan samtliga intensivvårdsplatser i hela Stockholm vara slut redan i helgen, enligt ett internmeddelande. Men Karolinskas ledning uppger att kapaciteten ser ut att räcka.

Fler anmälningar om våld i franska hem

Antalet anmälningar om misshandel i hemmet har ökat med mer än 30 procent i Frankrike sedan utegångsförbudet infördes.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt