Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-04 08:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-2-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 2 april: Det behöver du veta

02:58. Stefan Löfven understryker allvaret och att det kommer att bli värre innan det bli bättre. Den som reser nu tar ett tungt ansvar.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdag den 2 april 2020.

DN Text

43 dödsfall registrerade senaste dygnet i Sverige 

Dessutom har ytterligare 519 personer har bekräftats smittade av coronaviruset. Det är den hittills högsta dygnssiffran för Sverige.

– Vi har nått en ny nivå och får räkna med att det kommer att se ut så här de kommande veckorna, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Smitta på var tredje äldreboende i Stockholm 

Regeringen har stoppat alla besök till landets äldreboenden i hopp om att stoppa spridningen av covid-19 till samhällets sköraste. Men det är redan för sent på flera håll. Smittan har konstaterats på en tredjedel av äldreboenden i Stockholm och minst 250 har smittats. 

Intensivvårdsplatser kan snart vara slut 

Om utvecklingen inte drastiskt avtar kan samtliga intensivvårdsplatser i hela Stockholm vara slut redan i helgen, enligt ett internmeddelande. Men Karolinskas ledning uppger att kapaciteten ser ut att räcka.

Fler anmälningar om våld i franska hem 

Antalet anmälningar om misshandel i hemmet har ökat med mer än 30 procent i Frankrike sedan utegångsförbudet infördes.