Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-20-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 20 april: Det behöver du veta

30 min. Myndigheter höll sin dagliga pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen måndag den 20 april 2020.

DN Text

40 nya dödsfall i covid-19 registrerade i Sverige

Platån på en vecka, nästan två, är tydlig, säger statsepidemiolog Anders Tegnell under måndagens myndighetsgemensamma pressträff.  Trycket är dock fortfarande hårt – men det fungerar på en ansträngd nivå, säger Tegnell.

Västkustkommuner vädjar till regeringen – vill slippa ge vård till sommargäster

Kommuner i Bohuslän vädjar i ett brev till regeringen om att slippa ge vård och omsorg till andra än åretruntboende under sommarmånaderna.  Anledningen uppges vara coronapandemin och den redan ansträngda situationen i kommunerna.

Norwegian ansöker om konkurs för fyra dotterbolag

Flygbolaget Norwegian ansöker om konkurs för pilot- och kabinbolagen i Sverige och Danmark. Tusentals anställda berörs – varav 250 piloter i det svenska företaget.

Statens nota för korttidsarbete blir 50 miljarder

Statens kostnad för korttidspermitteringar beräknas bli 50 miljarder kronor. Det bedömer finansminister Magdalena Andersson (S).

– Om krisen förvärras ytterligare är det klart att det kan bli ännu mer, säger hon

General i Spanien vill stoppa kritik mot regeringen

Ett par ord av civilgardets befälhavare har störtat den spanska regeringen i blåsväder. Generalen José Manuel Santiago deklarerade på söndagen att gardets uppgift är att ”motarbeta atmosfären av motstånd mot regeringens krishantering”.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt