Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-26 05:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-20-maj-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 20 maj: Det behöver du veta

47:10. Myndigheter höll sin dagliga pressträff om det senaste läget.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen onsdag den 20 maj 2020.

DN Text

Tester: 7,3 procent bär på antikroppar i Stockholm 

Under onsdagen publicerade Folkhälsomyndigheten de första resultaten från den undersökning om förekomsten av antikroppar mot covid-19 som man genomför. De första resultaten visar att 7,3 procent av personerna som testades i Stockholm hade antikroppar.

Ytterligare 88 avlidna i covid-19 

Ytterligare 88 personer har rapporterats avlidna i covid-19 under det senaste dygnet, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Siffrorna fortsätter dock överlag att peka nedåt, om än långsamt.

Privata bolag låter privatpersoner testa sig 

Personer med samhällsviktiga yrken ska prioriteras att testas för pågående covid-19. Men vårdbolag låter privatpersoner testa sig, eftersom de mobila teststationerna fortfarande står tomma. 

Inget tyder på att öppna skolor har påverkat dödstalen 

Det finns inget som tyder på öppna för- och grundskolor har påverkat dödligheten i covid-19 i Sverige.

Virusets spridningstakt minskar i Stockholms län 

Jämfört med förra veckan har coronavirusets smittspridningstakt avtagit något i Stockholm län. Det uppger Region Stockholm på onsdagen.

Stort hopp om öppna universitet i höst 

Högskolor och universitet har distansundervisat i över två månader. Hur det blir under kommande läsår varierar, men hoppet är att kunna erbjuda vanliga studier. 

Strategi för vaccin ska tas fram 

Sverige ska nu börja förberedas för en massvaccination mot coronasmittan. Men det kommer att dröja länge innan det finns ett vaccin på plats.