Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 03:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-21-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 21 april: Det behöver du veta

40 min. Myndigheter höll sin dagliga pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tisdag den 21 april 2020.

DN Text

185 nya dödsfall i covid-19 i Sverige

Totalt 1.765 personer i Sverige har hittills avlidit i covid-19, ytterligare 185 registrerade dödsfall jämfört med måndagens siffror. Totalt 1.158 personer har behövt intensivvård och 15.322 fall av covid-19 har bekräftats i Sverige.

Ministern: Avstå resa till andra kommuner om du har hemtjänst

Det är orter som är beskrivs som semesterparadis – men nu uppmanar de sina sommargäster att hålla sig borta. I ett gemensamt brev till regeringen vädjar 11 kommuner om att slippa ge vård och omsorg åt deltidsboende under coronakrisen. Och de har socialminister Lena Hallengrens (S) stöd.

– Har man hemtjänst bör man avstå från att resa till andra kommuner, säger hon till DN.

Så ser smittspridningen ut i Stockholmsområdet

Stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är fortsatt hårt drabbat av coronasmitta enligt nya siffror. Men ökningstakten är nu högre i andra delar av Stockholm.

Trump stoppar all invandring till USA

Donald Trump avser att strypa all invandring till USA, meddelade presidenten i ett Twittermeddelande tidigt på tisdagsmorgonen svensk tid.

Klubbarnas uppmaning till förbundet: Ställ in bandy-VM

Med ett framflyttat VM är det en späckad höst som väntar svensk bandy. En ohållbar situation enligt klubbarna som vill att mästerskapet ställs in.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt