Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-21-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 21 april: Det behöver du veta

40:40. Myndigheter höll sin dagliga pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tisdag den 21 april 2020.

DN Text

185 nya dödsfall i covid-19 i Sverige 

Totalt 1.765 personer i Sverige har hittills avlidit i covid-19, ytterligare 185 registrerade dödsfall jämfört med måndagens siffror. Totalt 1.158 personer har behövt intensivvård och 15.322 fall av covid-19 har bekräftats i Sverige.

Ministern: Avstå resa till andra kommuner om du har hemtjänst 

Det är orter som är beskrivs som semesterparadis – men nu uppmanar de sina sommargäster att hålla sig borta. I ett gemensamt brev till regeringen vädjar 11 kommuner om att slippa ge vård och omsorg åt deltidsboende under coronakrisen. Och de har socialminister Lena Hallengrens (S) stöd.

– Har man hemtjänst bör man avstå från att resa till andra kommuner, säger hon till DN.

Så ser smittspridningen ut i Stockholmsområdet 

Stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är fortsatt hårt drabbat av coronasmitta enligt nya siffror. Men ökningstakten är nu högre i andra delar av Stockholm.

Trump stoppar all invandring till USA 

Donald Trump avser att strypa all invandring till USA, meddelade presidenten i ett Twittermeddelande tidigt på tisdagsmorgonen svensk tid. 

Klubbarnas uppmaning till förbundet: Ställ in bandy-VM 

Med ett framflyttat VM är det en späckad höst som väntar svensk bandy. En ohållbar situation enligt klubbarna som vill att mästerskapet ställs in.