Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 08:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-22-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 22 april: Det behöver du veta

16:40. Stefan Löfven och Lena Hallengren höll pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen onsdagen den 22 april 2020.

DN Text

Skönhetskliniker fortsätter operera under coronakrisen 

Vården larmar om brist på personal, läkemedel och utrustning. Samtidigt fortsätter skönhetskliniker att operera – med narkos och steril skyddsutrustning.

Läkemedelsverket avråder: Köp inte självtest 

Det finns i dagsläget inga självtester för covid-19 som är tillräckligt säkra. Därför avråder Läkemedelsverket bestämt privatpersoner från att köpa och använda testerna.

Tegnell: Äldre kan få hålla sig isolerade långt tid framöver 

Ytterligare 172 personer har avlidit i covid-19. Totalt har nu drygt 16.000 bekräftats smittade i Sverige.  Statsepidemiolog Anders Tegnell tror att även om kurvan över nya smittade är relativt flack, kommer det att dröja innan restriktionerna för äldre kan lätta.

Stefan Löfven: Inte aktuellt att lätta på restriktionerna 

Det är inte aktuellt att lätta på de restriktioner och rekommendationer som införts för att bromsa coronasmittan, fastslår statsminister Stefan Löfven.

Räknefel om smittade – rapport ändrades och drogs in 

Folkhälsomyndigheten räknade fel och drog tillbaka sin rapport om smittspridningen i Stockholm. Enligt felet skulle det finnas mellan 4 och 6 miljoner covid-smittade invånare i länet.

AB Volvo förlänger permitteringsavtal 

Lastbilstillverkaren AB Volvo har förlängt avtalet för korttidsarbete till den 22 september. Det bekräftar Volvos presschef Claes Eliasson för Dagens Industri.