Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 08:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-22-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 22 april: Det behöver du veta

16 min. Stefan Löfven och Lena Hallengren höll pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen onsdagen den 22 april 2020.

DN Text

Skönhetskliniker fortsätter operera under coronakrisen

Vården larmar om brist på personal, läkemedel och utrustning. Samtidigt fortsätter skönhetskliniker att operera – med narkos och steril skyddsutrustning.

Läkemedelsverket avråder: Köp inte självtest

Det finns i dagsläget inga självtester för covid-19 som är tillräckligt säkra. Därför avråder Läkemedelsverket bestämt privatpersoner från att köpa och använda testerna.

Tegnell: Äldre kan få hålla sig isolerade långt tid framöver

Ytterligare 172 personer har avlidit i covid-19. Totalt har nu drygt 16.000 bekräftats smittade i Sverige.  Statsepidemiolog Anders Tegnell tror att även om kurvan över nya smittade är relativt flack, kommer det att dröja innan restriktionerna för äldre kan lätta.

Stefan Löfven: Inte aktuellt att lätta på restriktionerna

Det är inte aktuellt att lätta på de restriktioner och rekommendationer som införts för att bromsa coronasmittan, fastslår statsminister Stefan Löfven.

Räknefel om smittade – rapport ändrades och drogs in

Folkhälsomyndigheten räknade fel och drog tillbaka sin rapport om smittspridningen i Stockholm. Enligt felet skulle det finnas mellan 4 och 6 miljoner covid-smittade invånare i länet.

AB Volvo förlänger permitteringsavtal

Lastbilstillverkaren AB Volvo har förlängt avtalet för korttidsarbete till den 22 september. Det bekräftar Volvos presschef Claes Eliasson för Dagens Industri.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt