Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 21:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-22-juni-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 22 juni: Det behöver du veta

Foto: Jonas Lindstedt

DN sammanfattar nyheterna om det nya coronaviruset söndag den 22 juni.

DN-TT Text

Ann Linde: Jag kunde ha uttryckt mig mer ödmjukt

Utrikesminister Ann Linde (S) ångrar inte den kritiserade intervjun med Deutsche Welle men medger att hon kunde varit mera ödmjuk. 

– Det är möjligt att man kan vara lite trevligare, le lite mer och möjligen vara lite mer kvinnlig. Det får väl jag tänka på, säger hon till TT.

Samtidigt kom beskedet att Sverigedemokraterna anmäler Ann Linde till riksdagens konstitutionsutskott.

 

Nästan inga nya fall i Finland och få har antikroppar

Finland har nästan inga nya sjukdomsfall och nästan inga dödsfall i covid-19 under de senaste dagarna.

– Epidemin är lugn och under kontroll, säger Arto Palmu, forskningschef vid den finländska folkhälsomyndigheten THL:s avdelning för folkhälsoprognoser och utvärdering.

 

Inget undantag för Sveriges nöjesparker

Sveriges nöjesparker får inget undantag från förbudet mot folksamlingar på över 50 personer. Det uppger inrikesminister Mikael Damberg (S) för TT. 

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt