Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 09:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-23-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 23 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdagen den 23 april 2020.

DN Text

Nya siffror visar avlidna i Stockholms kommuner och stadsdelar: ”Ganska likartat”

De nya siffrorna nyanserar bilden av hur hårt covid-19 slår mot olika områden, menar smittskyddsläkare Per Follin.

Pengar att tjäna på coronatester – men de som säljs på nätet kan vara livsfarliga

Det finns pengar att tjäna på att få fram enkla, snabba men ändå tillförlitliga tester som visar att en person har haft covid-19. Men sådana tester finns inte – vad än som påstås på en rad webbsajter.

Covid-19 har tagit sig in på 75 procent av Stockholms äldreboenden

Nya siffror visar att smittan hittills tagit sig in på 75 procent av äldreboendena i Stockholms stad. DN berättar om verksamheternas kamp, personalens larm och hur smittan kunde slå så hårt mot de som skulle skyddas mest.

Dödstalet har passerat 2.000 – skärpt tonläge från myndigheterna

Antalet som dött av covid-19 i Sverige har passerat 2.000 och på torsdagen rapporterades den näst högsta ökningen av nya bekräftade fall hittills.

En fjärdedel av stockholmarna väntas vara smittade i maj

26 procent av stockholmarna väntas ha smittats av covid-19 i maj, enligt den reviderade modell Folkhälsomyndigheten i dag presenterar. Man beräknar nu att toppen på smittspridningen skedde den 8 april.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt