Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-23-juni-det-har-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 23 juni: Det här behöver du veta

Statsepidemiolog Anders Tegnell.
Statsepidemiolog Anders Tegnell. Foto: Magnus Andersson/TT

DN sammanfattar nyheterna om det nya coronaviruset söndag den 23 juni.

DN Text

Tegnell: Den andra vågen yttrar sig som snabba, lokala utbrott

Coronautbrottet i Gällivare och den snabba spridningen västra Tyskland ger en fingervisning om hur den andra vågen av coronapandemin kommer att se ut, enligt statsepidemiolog Anders Tegnell.

– Det har yttrat sig så på flera ställen, med lokal men ganska omfattande spridning, säger statsepidemiolog.

Personer mellan 18-29 sämst på att följa riktlinjerna

Personer mellan 18 och 29 år är sämst på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer under den pågående coronapandemin. Det berättade statsepidemiolog Anders Tegnell under tisdagens myndighetsgemensamma pressträff.

– De som inte varit så bra på det här är de yngsta, vilket kanske inte är så förvånande, sa Anders Tegnell.

Finland väntar med att öppna mot Sverige

Det blir ingen öppning av gränsen mellan Finland och Sverige. Ännu. Det meddelade landets utrikesminister Pekka Haavisto vid en presskonferens på tisdagseftermiddagen. 

Ny nedstängning i Tyskland efter stort utbrott på köttfabrik

Efter att fler än 1.500 anställda i ett tyskt slakteri testats positivt för covid-19 väntar en ny nedstängning. Skolor och förskolor kring Gütersloh har stängt sedan tidigare, och nu införs nya hårda restriktioner i regionen med hundratusentals invånare. 

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt