Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 20:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-24-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 24 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen fredagen den 24 april 2020.

DN Text

Läkare: Vi tvingas till hårda prioriteringar 

Det finns fortfarande intensivvårdsplatser lediga, enligt sjukhusledningen på Karolinska och Region Stockholm. Samtidigt larmar flera läkare på Karolinska till DN att prioriteringarna är så hårda att patienter dör i onödan.

Anders Tegnell: Smittspridningen kan fortfarande dra iväg 

Åter syns en ökning av antalet nya smittade i Sverige. Trots de senaste veckornas stabilisering säger statsepidemiolog Anders Tegnell att det finns en risk att smittspridningen får ny fart.

Trots trängseln – därför har inga restauranger stängts 

Om stockholmarna inte skärper sig och håller avstånd för att hindra smitta så hotar regeringen, Stockholms stad och Smittskyddet att stänga restauranger. Men delat ansvar och juridiska oklarheter har försvårat kraftfulla åtgärder.

Ekonomins utveckling sämre än väntat 

Det ekonomiska läget är sämre än prognosen. Det konstaterar finansminister Magdalena Andersson (S) på fredagen. Men redan till hösten kan det ske en återhämtning.

Amanda Lind: Det är uppenbart att 500 miljoner inte kommer att räcka 

Stödet på 500 miljoner kronor till kultursektorn ska nu börja betalas ut. Flera myndigheter varnar dock för att pengarna snabbt kommer att ta slut. Och de statligt ägda institutionerna täcks inte in. 

Så har världens bild av Sverige ändrats under krisen 

Sverige har nagelfarits i världens medier under den senaste månaden, enligt hittills opublicerad data som beskriver den internationella rapporteringen.

– Vi har följt Sverigebilden sedan 2012 och inte stött på något liknande, säger Sofia Bard på Svenska institutet.