Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-08 14:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-24-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 24 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen fredagen den 24 april 2020.

DN Text

Läkare: Vi tvingas till hårda prioriteringar

Det finns fortfarande intensivvårdsplatser lediga, enligt sjukhusledningen på Karolinska och Region Stockholm. Samtidigt larmar flera läkare på Karolinska till DN att prioriteringarna är så hårda att patienter dör i onödan.

Anders Tegnell: Smittspridningen kan fortfarande dra iväg

Åter syns en ökning av antalet nya smittade i Sverige. Trots de senaste veckornas stabilisering säger statsepidemiolog Anders Tegnell att det finns en risk att smittspridningen får ny fart.

Trots trängseln – därför har inga restauranger stängts

Om stockholmarna inte skärper sig och håller avstånd för att hindra smitta så hotar regeringen, Stockholms stad och Smittskyddet att stänga restauranger. Men delat ansvar och juridiska oklarheter har försvårat kraftfulla åtgärder.

Ekonomins utveckling sämre än väntat

Det ekonomiska läget är sämre än prognosen. Det konstaterar finansminister Magdalena Andersson (S) på fredagen. Men redan till hösten kan det ske en återhämtning.

Amanda Lind: Det är uppenbart att 500 miljoner inte kommer att räcka

Stödet på 500 miljoner kronor till kultursektorn ska nu börja betalas ut. Flera myndigheter varnar dock för att pengarna snabbt kommer att ta slut. Och de statligt ägda institutionerna täcks inte in.

Så har världens bild av Sverige ändrats under krisen

Sverige har nagelfarits i världens medier under den senaste månaden, enligt hittills opublicerad data som beskriver den internationella rapporteringen.

– Vi har följt Sverigebilden sedan 2012 och inte stött på något liknande, säger Sofia Bard på Svenska institutet.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt