Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 12:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-25-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 25 april: Det behöver du veta

Antikroppar i blodet innebär inte automatiskt immunitet mot viruset, enligt WHO.
Foto: Zinyange Auntony/AFP

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen lördagen den 25 april 2020.

DN Text

WHO varnar för ”immunitetspass” – inte säkert att antikroppar ger immunitet

WHO varnar för att det saknas bevis för att personer som varit sjuka i covid-19 blir immuna. Därför bör regeringar inte utfärda så kallade ”immunitetspass” – som ett sätt att lätta på restriktionerna.

2.192 döda i covid-19 i Sverige

Ytterligare 40 dödsfall har rapporterats i Sverige, vilket innebär totalt 2.192 laboratoriebekräftade dödsfall i den pågående coronaepidemin.

Iran öppnar upp trots oron för nytt virusutbrott

Efter att närmare 5.500 iranier dött i sviterna av covid-19 ser det ut som att den brant stigande smittkurvan börjar plana ut. Samhället börjar försiktigt öppna upp trots oron för en andra smittvåg.

Många fler män än kvinnor får intensivvård för covid-19

Kvinnor står för nära hälften av de svenska dödsfallen i sjukdomen covid-19. Men på landets intensivvårdsavdelningar utgör de bara 26 procent.

Barbro Westerholm kräver en tidsplan för äldres isolering

Liberalen Barbro Westerholm, 86, har hanterat alltifrån polio och smittkoppor till aidsepidemin på 80-talet. Men i coronautbrottet våren 2020 måste hon framför allt vara de äldres röst. Nu vill hon att regeringen presenterar en tidsplan för hanteringen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt