Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 17:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-25-juni-det-har-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 25 juni: Det här behöver du veta

49 min. Myndigheter höll pressträff om det senaste läget.

DN sammanfattar nyheterna om det nya coronaviruset torsdag den 25 juni 2020.

DN Text

Kommission ska granska smittan på äldreboenden

Coronakommittén får i uppdrag att jämföra åtgärderna mot smittspridning i Sverige och andra länder. Det förslår regeringen i ett utkast till direktiv som DN har tagit del av. Smittspridningen inom äldreomsorgen får högsta prioritet.

Norge stoppar resor även till Gotland

Norge backar och stoppar nu resor även till Gotland. Samtidigt meddelar Danmark att gränsen mot Sverige förblir stängd.

– Det är klart vi hade velat att det skulle gå att resa mellan Sverige och Norge, säger Norges statsminister Erna Solberg.

Ytterligare 21 personer med covid-19 registrerade avlidna

Ytterligare 21 personer med covid-19 har registrerats som avlidna under det senaste dygnet, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Samtidigt har man i Sverige nu inte längre någon överdödlighet.

Åldersgräns för covid-19-tester införs i Västsverige

Barn under 16 år kommer inte att kunna testas för covid-19 i Västsverige i sommar utan inrådan från läkare. Det meddelar Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande. Anledningen är att laboratorierna blivit överbelastade sedan efterfrågan på provtagning ökat i regionen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt