Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 08:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-26-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 26 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen söndagen den 25 april 2020.

DN Text

Fem krogar i Stockholm stängs av smittskyddet

Fem krogar har stängts av Smittskydd Stockholm efter helgens inspektioner. Totalt har 57 inspektioner gjorts av Stockholms stads miljöförvaltning under helgen för att se att de nya coronareglerna efterlevs.

Tusentals vårdanställda smittade i Spanien – stämmer premiärministern

32.000 vårdanställda i Spanien har bekräftats smittade. Eftersom sju av tio tvingats arbeta utan skyddsutrustning stämmer sjuksköterskorna fackförbund premiärminister Pedro Sánchez och hälsominister Salvador Illa inför Högsta domstolen.

Två dödsfall i covid-19 rapporterade senaste dygnet

Totalt har nu 2.194 personer som testat positivt för covid-19 dött i Sverige. Siffran innebär en ökning med endast två fall sedan lördagen, men det finns en eftersläpning.

Infektionsläkaren: Hela världen försöker förstå viruset – det finns ingen att fråga

Ulrika Marking på Danderyds sjukhus arbetar med ett pussel som ingen på jorden någonsin har haft på bordet förut. Att begripa covid-19.

En kris är ingen ursäkt för sänkta krav på forskning

Under en pandemi är det viktigare än någonsin att hålla hög vetenskaplig kvalitet, anser forskare i medicinsk etik.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt