Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 03:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-27-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 27 april: Det behöver du veta

16 min. Inrikesminister Mikael Damberg, Polisen och Länsstyrelsen i Stockholm höll pressträff.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen måndag den 27 april 2020.

DN Text

80 procent av de som avlidit i covid-19 hade högt blodtryck

Åtta av tio av de som dött i covid-19 led av högt blodtryck. Knappt hälften hade en hjärt- eller kärlsjukdom, visar Socialstyrelsens statistik över de som har avlidit i covid-19. Socialstyrelsens register över dödsorsaker i Sverige pekar på att antalet döda i covid-19 är högre än Folkhälsomyndighetens siffror.

Ytterligare 80 avlidna i covid-19 i Sverige

Totalt 2.274 personer har avlidit i covid-19 i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det är en ökning med 80 personer under det senaste dygnet. Totalt 18.926 fall av sjukdomen har bekräftats i Sverige.

Arbetslösheten ökar men varslen fortsätter tappa fart

Arbetslösheten är nu 8,1 procent, en ökning med 0,1 procentenheter sedan förra veckan. Det visar Arbetsförmedlingen veckosiffror, som presenterades vid lunchtid på måndagen.

Smittskyddsläkare: Fira valborg med personer i ditt hushåll

Inför valborg uppmanar regionens smittskyddsläkare alla stockholmare att fira med personer i det egna hushållet.

– Undvik att samla släkt och vänner även om det nu börjar bli länge sedan ni sågs, säger Per Follin.

Italiens premiärminister i konflikt med kyrkan

Premiärminister Giuseppe Contes besked om att de troende även i fortsättningen inte får gå till gudstjänster och ta emot nattvarden har på ett ögonblick förvandlats till en spänd konfliktsituation mellan premiärministern och ledningen för den katolska kyrkan i Italien.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt