Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-01 08:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-28-april-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 28 april: Det behöver du veta

34:05. Myndigheter höll daglig presskonferens om coronaviruset.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tisdag den 28 april 2020.

DN Text

Utbildningsministern markerar: Inga studentflak, ingen trängsel, klassvis utspring

Studentfirandet i år blir annorlunda, lättnader i restriktionerna inför gymnasieskolornas avslutningar ska ingen hoppas på. ”Det är inte läge att sänka garden”, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) på en gemensam pressträff på tisdagen tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Anders Tegnell rekommenderar inte privatklinikers antikroppstester 

81 nya dödsfall har registretats i Sverige det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndigheten. På den dagliga pressträffen säger statsepidemiolog Anders Tegnell att det inte finns några antikroppstester på privatkliniker som Folkhälsomyndigheten kan rekommendera. 

SAS varslar upp till 5.000 anställda 

Flygbolaget SAS varslar nära hälften av medarbetarna i coronakrisen. Permitteringsstöd och statliga lånegarantier uppskattas av vd:n, men snart behövs rena pengar tycker han.

”Släng inte munskydden, låt göteborgarna använda dem” 

Göteborgs stad beställde 50.000 munskydd till utsatta medarbetare i coronakrisen. Men de klarade inte de höga kraven. Sverigedemokraterna i Göteborg anser dock att de borde behållas – och erbjudas anställda och invånarna som ”enklare munskydd”. 

Årets Prideparad inställd – digital version ersätter 

Stockholm Pride ställer om och ersätter Prideparaden med en digital parad i sociala medier.

– Väldigt mycket av det som brukar ske för vår målgrupp under året har tyvärr blivit inställt. Vi har möjligheten att skapa ett alternativ och vill gärna ta den chansen, säger Vix Herjeryd, ordförande i Stockholm Pride.