Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-26 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-28-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 28 april: Det behöver du veta

34 min. Myndigheter höll daglig presskonferens om coronaviruset.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen tisdag den 28 april 2020.

DN Text

Utbildningsministern markerar: Inga studentflak, ingen trängsel, klassvis utspring

Studentfirandet i år blir annorlunda, lättnader i restriktionerna inför gymnasieskolornas avslutningar ska ingen hoppas på. ”Det är inte läge att sänka garden”, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) på en gemensam pressträff på tisdagen tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Anders Tegnell rekommenderar inte privatklinikers antikroppstester

81 nya dödsfall har registretats i Sverige det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndigheten. På den dagliga pressträffen säger statsepidemiolog Anders Tegnell att det inte finns några antikroppstester på privatkliniker som Folkhälsomyndigheten kan rekommendera.

SAS varslar upp till 5.000 anställda

Flygbolaget SAS varslar nära hälften av medarbetarna i coronakrisen. Permitteringsstöd och statliga lånegarantier uppskattas av vd:n, men snart behövs rena pengar tycker han.

”Släng inte munskydden, låt göteborgarna använda dem”

Göteborgs stad beställde 50.000 munskydd till utsatta medarbetare i coronakrisen. Men de klarade inte de höga kraven. Sverigedemokraterna i Göteborg anser dock att de borde behållas – och erbjudas anställda och invånarna som ”enklare munskydd”.

Årets Prideparad inställd – digital version ersätter

Stockholm Pride ställer om och ersätter Prideparaden med en digital parad i sociala medier.

– Väldigt mycket av det som brukar ske för vår målgrupp under året har tyvärr blivit inställt. Vi har möjligheten att skapa ett alternativ och vill gärna ta den chansen, säger Vix Herjeryd, ordförande i Stockholm Pride.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt