Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 18:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-28-maj-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 28 maj: Det behöver du veta

41 min. Myndigheter håller sin dagliga pressträff – följ sändningen direkt.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdag den 28 maj 2020.

DN Text

Ytterligare 46 avlidna i covid-19 i Sverige

46 personer med covid-19 har rapporterats avlidna under det senaste dygnet, enligt Folkhälsomyndighetens siffror. Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen, slår tillbaka mot beskrivningen om en äldrevård som är dålig över hela Sverige.

Tegnell: Konserter och festivaler tidigast i höst

Konsert- och festivalsommaren tycks vara över redan innan den hunnit börja. De närmaste månaderna är de viktigaste för livemusiken, men statsepidemiolog Anders Tegnell ser inga möjligheter till lättnader förrän i höst.

– Vi befinner oss i ett väldigt allvarligt läge, säger Joppe Pihlgren, verksamhetsledare på Svensk live.

Regionrådet: Löfven är dåligt påläst om covid-19-testning

Statsminister Stefan Löfven är positiv till att regionerna nu tar ansvaret för att covidtesta samliga fyra grupper i Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning, säger han till Ekot i Sveriges Radio. Men regionerna har hittills bara tagit på sig att testa grupperna 1, 2, och 3.

Ingen åtgärd från polisen om Dominic Cummings

Brittiska polisen uppger att Dominic Cummings, premiärminister Boris Johnsons nära rådgivare, kan ha brutit mot gällande pandemirestriktioner när han med sin familj reste drygt 40 mil med bil till släktingar i norra England. Någon ytterligare åtgärd följer dock inte från polisens sida, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt