Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 07:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-29-juni-det-behover-du-veta/

Sverige

Coronakrisen 29 juni: Det behöver du veta

Foto: Salvatore Di Nolfi, Salvatore Di Nolfi

DN sammanfattar nyheterna om det nya coronaviruset söndag den 28 juni.

DN Text

WHO: Det värsta ligger framför oss 

Tongångarna var pessimistiska när Världshälsoorganisationen, WHO, höll pressträff under måndagen med anledning av covid-19.

– Det värsta ligger fortfarande framför oss, sade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ökad testning ger rekordmånga fall för femte veckan i rad 

Under vecka 26 bekräftades 7.649 nya fall av covid-19. Det innebär att rekordet över antalet nya fall överstigits för femte veckan i rad. Siffrorna, som internationellt tolkats som ett tecken på en ny coronavåg, är dock enligt Folkhälsomyndigheten framför allt ett resultat av en kraftigt ökad testning.

Tusentals svenskar kan lida av posttraumatisk stress efter covid-19 

De som vårdats för svår covidinfektion drabbas inte bara av kroppslig svaghet, utan kan också få svåra psykiska biverkningar. 

En stor grupp – kanske flera tusen personer – tros lida av ptsd, posttraumatiskt stressyndrom. Vården ställer nu in sig på en flod av hjälpsökande. 

Så ska Sverige undvika brist på skyddsutrustning 

När coronakrisen kom stod svensk sjukvård utan lager av skyddsutrustning, samtidigt som behovet ökade enormt och importen ströps åt.

Ett nytt samarbetsprojekt vill undvika liknande scenarion i framtiden, genom att möjliggöra tillfällig inhemsk produktion.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt