Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 06:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-29-maj-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 29 maj: Det behöver du veta

51:26. Myndigheter höll daglig pressträff om det senaste läget.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen torsdag den 28 maj 2020.

DN Text

Ytterligare 84 avlidna i covid-19

Ytterligare 84 personer i Sverige har under det senaste dygnet registrerats som avlidna i covid-19. Antalet patienter som vårdas inom intensivvården sjunker långsamt, men samma minskning syns inte inom andra delar av slutenvården.

Ny behandling kan ha lett till färre döda i covid-19

Att ge höga doser med blodförtunnande till patienter som är svårt sjuka i covid-19 verkar ha bidragit till att färre dör. Sverige är bland de första länderna att ge den nya behandlingen.

Anders Tegnell: Därför dröjer semesterråden

De förväntade beskeden om semestern uteblev på fredagen. I stället hoppas Folkhälsomyndigheten kunna ge riktlinjer i nästa vecka om hur svenskarna kan tillbringa sommaren.

– Vi har ännu inte hunnit ha en dialog med alla de som påverkas, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Gymnasier och högskolor får öppna igen

Gymnasieskolor och universitet får åter öppna för sina elever. Meningen är att undervisningen ska genomföras som vanligt från och med höstterminen.

– Men det här bygger på att vi fortsätter att följa rekommendationer och föreskrifter, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Klartecken för all tävlingsidrott att starta –  utan publik

Från och med den 14 juni får all tävlingsidrott åter dra i gång. Men det blir utan publik på läktarna.

– Beskedet vi ger i dag betyder inte att vi återgår till det normala, säger idrottsminister Amanda Lind (MP).

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt