Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 14:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-3-april-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 3 april: Det behöver du veta

DN sammanfattar de viktigaste nyheterna om coronakrisen torsdagen den 3 april 2020.

DN Text

Stefan Löfven: Tusental kommer att dö

”Vi kommer att få räkna de döda i tusental. Det är lika bra att vi förbereder oss på det”, säger Stefan Löfven i en intervju med DN.

Totalt 333 personer har avlidit av covid-19 i Sverige

Det sker en snabb ökning i antal döda och bekräftat smittade, visar Folkhälsomyndighetens siffror.
– Vi ser en fortsatt ökning. Inte minst i Stockholm är läget ansträngt, säger Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog.

Priset på handsprit upp med 914 procent

En av statens stora leverantörer av hygien- och städprodukter hävdar nu ”Force majeure” mot gällande ramavtal och höjer priserna med över 900 procent för en rad livsviktiga produkter.

Riksgälden har öppnat Företagsakuten

På fredagen öppnade Riksgälden Företagsakuten – de statliga lånegarantier som ska hjälpa främst små- och medelstora företag att överleva coronakrisen.

Data visar: Svenska isoleringen mindre i coronakrisen

Svenskar shoppar mindra och är hemma mera. Men jämfört med våra nordiska grannar har vi gjort små förändringar – och ställda mot förändringarna i Sydeuropa är de minimala.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt