Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-3-juni-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 3 juni: Det behöver du veta

45:10. Myndigheter håller daglig pressträff – följ sändningen direkt.

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen onsdag den 3 juni 2020.

DN Text

Tegnell: Det finns saker vi hade kunnat göra bättre

Sverige borde ha fått i gång testning av sjuka inom äldrevården betydligt snabbare. Det menar statsepidemiolog Anders Tegnell.

– Det finns saker vi hade kunnat göra bättre men i huvudsak tycker jag att Sverige har valt rätt väg, säger han till DN.

Tid för bilbesiktning får skjutas fram 7 månader

Från och med torsdag den 4 juni får bilbesiktningstiden skjutas fram 7 månader på grund av coronakrisen. Det gäller alla bilar som skulle besiktigas från den 1 februari till 31 augusti. Totalt berörs runt 2,5 miljoner bilar – men bilägarna informeras inte. Systemen klarar inte de snabba rycken.

Anders Tegnell: ”Ibland känner jag mig som en slagpåse”

Har Sverige blivit en internationell slagpåse i debatten om hur coronaviruset bäst ska bekämpas?

– Kanske. Ibland känner jag mig som en personlig slagpåse, men det kan jag leva med, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Fritt fram att resa inom Italien

På onsdagen försvann Italiens reserestriktioner med några få undantag. Flygplatsen Linate i det hårt coviddrabbade Milano öppnade också upp. Men det kommer att dröja till i slutet av månaden innan det finns direkta flyg mellan Italien och Sverige.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt