Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-26 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-30-maj-det-behover-du-veta/

SVERIGE

Coronakrisen 30 maj: Det behöver du veta

Foto: Henrik Montgomery/TT

DN sammanfattar nyheterna om coronakrisen lördagen den 30 maj 2020.

DN Text

Ytterligare 45 rapporterat avlidna i covid-19

Ytterligare 45 personer har rapporterats döda i covid-19 det senaste dygnet. Totalt har nu 4.395 personer med bekräftad covid-19-infektion dött i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens siffror.

Fem månader med det nya coronaviruset – här är vad vi lärt oss

För fem månader sedan var det nya coronaviruset helt okänt. Vi har lärt oss mycket på kort tid, men fortfarande återstår många frågetecken. DN:s medicinreporter Amina Manzoor går igenom kunskapsläget.

Lufthansas räddningspaket säkrat

EU och den tyska staten har kommit överens om ett räddningspaket för Lufthansa.

Regionala skillnader i var äldre dör i covid-19

I Halland, Skåne och Kronoberg har var tredje som bott på äldreboende och avlidit av covid-19 dött på sjukhus. I Stockholm är det endast var tionde.

Bred kritik mot Trumps WHO-beslut

Donald Trumps besked att USA avbryter sitt samarbete med Världshälsoorganisationen (WHO) beskrivs av många som ett bakslag för den internationella hälsan. Flera varnar för vilka konsekvenser det kommer att få för bland andra barn i fattiga länder.

Sveriges biståndsminister Peter Eriksson hoppas nu att USA:s kongress ska få presidenten på andra tankar.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt